Olen sähkö- ja automaatiojärjestelmien tukipäällikkö. Toimin tuotekehityksen rajapintana sähkö- ja automaatioon liittyvissä kysymyksissä tekniselle tuelle ja muulle Tanan väelle.
Aiemmin kentältä tulevat kyselyt kuormittivat paljon tuotekehitystä eikä teknisen tuen tiimissä ollut syvempää automaation ja sähköjärjestelmien osaamista. Koska sähkö- ja automaatiotekniikan osuus näyttää vain kasvavan tulevaisuudessa, niin Tanalle perustettiin tällainen tukipäällikön tehtävä. Tehtävänkuva on laaja ja tekemistä riittää.
Käytännössä noin puolet työajastani kuluu tuotekehityksessä. Suunnittelen esimerkiksi johtosarjoja ja teen automaatiomäärittelyä. Tietokoneella istumisen lisäksi vedän välillä haalarit niskaan ja ryömin prototyyppikoneen sisälle mittaamaan johtosarjoja.
Toinen puoli työstä on muun organisaation, jälleenmyyjien ja joissakin tapauksissa myös suoraan asiakkaiden neuvomista. Ratkaisen ongelmatilanteita, laadin ohjeita ja kehitän tukiprosesseja. Käytännön suunnittelutyön ansiosta minulla on viimeisin tieto koneista ja niissä käytetyistä ratkaisuista. Kolikon toinen puoli on se, että asiakas- ja diilerikontaktien ansiosta tuon tuotekehitykseen tietoa suoraan kentältä.
Peruskoulun jälkeen tein kaksoistutkinnon, eli suoritin yhtä aikaa lukion ja sähköasentajan ammattitutkinnon. Sen jälkeen kävin ammattikorkeakoulun, jossa opiskelin automaatioinsinööriksi. Parhaillaan teen työn ohessa ylempää ammattikorkeakoulututkintoa verkostojen johtamisesta. Näen tästä olevan hyötyä työssäni, koska Tana on verkostoyritys. Tanalla minua onkin kannustettu opiskelemaan ja tarvittaessa työaikani joustaa opiskelun vuoksi.
Nuorempana työskentelin energiamittausalan firmassa, isäni sähköasennusfirmassa ja pari vuotta huoltoinsinöörinä kansainvälisessä kiinteistöjen sähköjärjestelmiin ja kiinteistöautomaatioon erikoistuneessa yrityksessä. En varsinaisesti etsinyt uutta työpaikkaa, mutta törmäsin Tanan työpaikkailmoitukseen LinkedIn:ssä. Tulin valituksi eikä ole tarvinnut katua.
Työpaikkana Tana on hauska, tiivis ja mukaansaottava yhteisö. Historiallinen Schaumanin linna on upea työympäristö ja sijainti on hyvä moottoritien varrella lähellä keskustaa. Työkalut ovat uusia ja myös edut kuten kulttuuri- ja liikuntasetelit, ilmaiset parkkipaikat ja muut ovat linjassa muiden vastaavien firmojen kanssa.
Tanalla on mahdollista edetä ja vaihtaa työnkuvaa. Tanalla onkin paljon erilaisia ja mielenkiintoisia työnkuvia. Tulevaisuudessa itselläni on jonkinlaisia urahaaveita, mutta näin vuoden työskentelyn jälkeen on vielä niin paljon uutta, ettei vaihtelu ole vielä ollut mielessä.
Työajat ovat Tanalla joustavat. Jos tehdään ylimääräistä, niin saa joustoa myös toiseen suuntaan. Firma toimii minusta reilusti. Esimerkiksi kun kesällä halusin lähteä joskus iltapäivällä aiemmin golfaamaan, niin se onnistui, kun tein työt valmiiksi etukäteen. Tärkeintä on kuitenkin töiden valmistuminen ajallaan.
Työhön kuuluu myös jonkun verran matkustamista Suomessa ja ympäri maailmaa, mutta korona on toistaiseksi lopettanut ulkomaan työmatkat.
”Olen tykännyt olla Tanalla. Oma roolini on monipuolinen: suunnitellaan, kasataan protoja, autetaan tuotantoa, testataan uusia koneita, tuetaan jälleenmyyjiä sekä kehitetään prosesseja. Työnkuva on edelliseen työhön verrattuna laajempi ja vastuullisempi, lisäksi pääsen olemaan mukana todella monessa.”
Haluatko liittyä Tana-tiimiin? Lähetä avoin hakemus osoitteeseen rekry@tana.fi