Tana has updated it's Privacy Policy. Please read it here
Close
Tietoa TanastaHistoria

Historia

Untitled-1

Tanan syntyhistoria ulottuu 1970-luvulle, jolloin nuori yrittäjä keksi traktorin ympärille rakennetun kaatopaikkajyrän prototyypin, joka kulki kumirenkailla. Ensimmäinen oikea kahdella täysleveällä rautarummulla varustettu kaatopaikkajyrä valmistettiin messuille Hannoveriin Saksaan vuonna 1971. Kyseinen kone myytiin saksalaiselle asiakkaalle ja näin Tana oli ottanut ensimmäiset askeleensa globaaleille markkinoille. Vuotta 1971 pidetään yrityksen syntymävuonna.


R 1030 iso


Kaatopaikkajyrää kehitettiin jatkuvasti ja uuseja malleja syntyi: S Series, C Series, F Series. Yllä olevassa kuvassa näkyy TANA 27C ja sen ylpeät omistajat Espanjassa 1980-luvun loppupuolella. Vuosien saatossa yrityksen nimi on ollut Tana-Jyrä Oy, Kone-Jyrä Oy ja Tanacorp Oy. Vuonna 1995 Tanan nykyinen omistaja tuli yritykseen ja tämä merkitsi yrityksen toimintamallin täyskäännöstä. Samalla omaksuttiin jatkuvan kehityksen periaate. Kaikista muista tuotteista paitsi kaatopaikkajyristä luovuttiin. Lisäksi organisaatiota ja sen toimintaa virtaviivaistettiin ja tuotteita esiteltiin uusille markkinoille. Aloitettiin huolellinen asiakaskokemuksien ja -palautteen keräys, jotta uusien, parempien kaatopaikkajyrien valmistaminen olisi mahdollista. Tuotekehitys toteutettiin läheisessä yhteistyössä norjalaisen asiakkaan ja jälleenmyyjän Magne Gitmark & Co. A/S kanssa. Yhteistyömme Magne Gitmarkin kanssa jatkuu yhä. Pitkän työn tuloksena syntyi lopulta TANA G Series. Uuden mallin kehittämisen jälkeisenä vuonna yritys kasvoi myynnin ja tuloksen osalta 15-30 prosentin vuositahtia.


3 Compactors 2


Vuonna 2003 Tana otti seuraavan ison harppauksen. Markkinoiden kysyntä erityisesti EU:n alueella oli muuttumassa entistä enemmän kierrätystä painottavaksi. Lisäksi jätteen käyttö energiantuotannossa herätti kiinnostusta. Näihin tarpeisiin vastattiin kehittämällä TANA Shark-repijä. Ensimmäiset teolliset mallit S5430 ja S6330 esiteltiin Euroopan markkinoille alkuvuodesta 2006.


L&T 20. - 22.12.2007 001


Uusien tuotteiden lanseeraus onnistui odotettua paremmin. Vuonna 2008 lanseerattiin uusi sarja repijöitä, mukaan lukien mallit 220 ja 440, joihin oli mahdollista valita diesel- tai sähkömoottori. Uusista tuotteista huolimatta kaatopaikkajyrät olivat silti Tanan päätuote. G Series tuotteita päivitettiin ja uudet markkinat Afrikassa, Itä-Euroopassa ja Latinalaisessa Amerikassa avautuivat. Yrityksen toimintaa virtaviivaistettiin yhä uudelleen, jotta asiakkaille voitiin taata huippuluokan palvelua, varmuutta ja laatua kautta maailman. Nyt Tana on valmistautunut tulevaisuuten paremmin kuin koskaan aikaisemmin.

 

 Tana tänään

E Series -kaatopaikkajyrät lanseerattiin vuonna 2012. Jyrämme erottuvat kilpailijoistaan nykyaikaisella rakenteellaan, suorituskyvyllään ja koneälyllään.

TANA Shark-repijä on nyt saatavilla kolmannen sukupolven mallina. Repijöidemme suosio kasvaa siellä, missä monipuolisia ja luotettavia repijöitä tarvitaan.

Uusin lisäys tuoteperheeseemme on maailman monipuolisinta seulontateknologiaa käyttävä TANA TE mobiilokiekkoseula koukkulava- tai tela-alusta-versiona.

TE552 web


Tana on onnistunut menestymään markkinoilla, joissa merkittävimmät kilpailijat ovat kansainvälisiä ja moninkertaisesti Tanaa isompia. Useilla markkinoilla Tana on jopa päässyt johtavaan markkina-asemaan. Ainutlaatuiset, luotettavat ja korkealaatuiset tuotteet ovat tietenkin osasyy menestykseen, mutta suurin syy Tanan menestystarinan takana on kunnioitus asiakkaitamme kohtaan. Asiakas on meille tärkein niin myynnissä, tukitoiminnoissa kuin tuotekehityksessä. Lisäksi tarkoin valittu diileriverkostomme varmistaa sen, että pystymme toimimaan maailman kaikilla markkinoilla koosta huolimatta.